Voertuig dat betrokken was bij klopjacht op E40, vervoerde drugs

20230502-politie agenten stockfoto
© Politie Brussel Noord
| Beeld ter illustratie.
© Politie Brussel Noord
| Beeld ter illustratie.

In de wagen die afgelopen zondag betrokken was bij een achtervolging en klopjacht op de E40, werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. Dat meldt het Brusselse parket dinsdag. De achtervolging was begonnen in Sint-Jans-Molenbeek, en kwam ter hoogte van Erembodegem tot een einde. De bestuurder van het vluchtvoertuig kon ondanks een grootscheepse zoekactie van de politie ontkomen.

"Zondag omstreeks 17.00 uur vluchtte een auto weg voor een politiecontrole ter hoogte van de Ninoofsesteenweg en de Louis Mettewielaan in Sint-Jans-Molenbeek", zegt parketwoordvoerder Yasmina Vanoverschelde.

"De bestuurder van de auto nam enorm veel risico's in het verkeer en reed met een veel te hoge snelheid naar de autosnelweg E40 richting de kust. De lokale politie van Brussel-West besloot de achtervolging te staken op de autosnelweg omwille van de te hoge snelheid en omdat er een grote kans bestond om andere bestuurders in gevaar te brengen."

Voortvluchtig

Ter hoogte van Erembodegem crashte het vluchtvoertuig tegen een vangrail, waarna de bestuurder te voet verder vluchtte. De lokale politie van Aalst kwam ter plaatse en doorzocht urenlang de omgeving, onder meer met drones en honden. Ook een helikopter van de federale politie werd ingezet, maar tevergeefs.

"Op dit moment is de bestuurder van de auto nog steeds voortvluchtig", gaat de parketwoordvoerder verder. "In het voertuig werd 104 gram cannabis aangetroffen. Het onderzoek is lopende."

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?