Voertuig Rode Kruis in brand gestoken in Sint-Lambrechts-Woluwe

© RV
| Een uitgebrande wagen van het Rode Kruis.

In Sint-Lambrechts-Woluwe is zaterdagavond een voertuig van het Rode Kruis in brand gestoken. "Het is ons een raadsel waarom dit voertuig geviseerd werd," verklaart een verantwoordelijke van de lokale Rode Kruis-afdeling.

"Gisteravond werden we rond 22u30 opgebeld met de boodschap dat iemand in het voertuig probeerde te raken," getuigt Gilles De Schepper, ploegleider van de lokale hulpdiensten in Sint-Lambrechts Woluwe, in de krant La Capitale. "Een paar minuten later stond het in brand."

Volgens Gilles is geen twijfel mogelijk over de criminele aard van de feiten. "Ik snap niet waarom iemand het op ons voertuig heeft gemunt. Deze was voor ons broodnodig. Het werd gebruikt voor logistiek transport, en was onder meer ingeschakeld in het kader van het rampenplan, om medisch materiaal naar de verschillende verzorgingsposten te vervoeren."

'Moeilijk te vervangen'

Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer, bevestigt de feiten. "Omstreeks 22u is de brandweer ingeschakeld om de brand te blussen. Na het blussen werd ook schade aan een nabijgelegen geparkeerde voertuig vastgesteld."

Ook tijdens de aanslagen van 22 maart 2016 werd dit voertuig ingezet. "Dit voertuig vervangen wordt technisch heel moeilijk. We doen daarom een oproep om ons financieel te steunen, zodat we zo snel mogelijk weer normaal kunnen functioneren," zegt De Schutter nog. "We hebben het nu al zo moeilijk met de crisis. Hopelijk kunnen we snel weer normaal aan de slag.

Via deze link worden er giften ingezameld. Bij het moment van schrijven werd al meer dan 1.700 euro ingezameld.

Intussen heeft de burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe Olivier Maingain laten weten dat verschillende verdachten geïdentificeerd zijn, dankzij videobeelden en verschillende getuigenissen van buurtbewoners. Het zou gaan om verschillende jongeren die reeds gekend zijn bij de politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?