Politiebewaking in het justitiepaleis aan het Poelaertplein

| Politiebewaking in het justitiepaleis.

Voor moord veroordeelde Nederlander opgepakt in Anderlecht

© Belga
30/04/2021

In Anderlecht is donderdagavond een voortvluchtige man aangehouden voor zijn rol bij een dodelijk schietincident in de Nederlandse stad Almere in december 2019. De 26-jarige Amsterdammer Youssef Ben H. werd daarvoor eerder al bij verstek veroordeeld en stond in Nederland op de nationale opsporingslijst.

De Nederlandse politie lanceerde meermaals oproepen tot informatie over de verblijfplaats van de verdachte. Dankzij nieuwe info kon ze de man donderdag lokaliseren. Een Belgisch politieteam deed de aanhouding donderdagavond in samenwerking met Nederlandse politieteams. De man verzette zich daarbij hevig, maar kon snel worden overmeesterd, aldus de politie.

Aan België is om overlevering van de verdachte gevraagd.

Het dodelijke schietincident gebeurde op 21 december 2019, in een woning aan het Stadhuisplein in Almere. Het ging vermoedelijk om een drugsdeal die uitmondde in een schietpartij. Het slachtoffer, een 35-jarige man uit Utrecht, raakte ernstig gewond en overleed even later ter plaatse.

Een verdachte, de 21-jarige El M., kon al snel worden aangehouden. De identiteit van de tweede verdachte, de 26-jarige Amsterdammer, was wel bekend bij de politie, maar hij bleef lange tijd voortvluchtig. Toch kwam de zaak al wel voor de rechter. Beide verdachten werden begin dit jaar veroordeeld tot veertien jaar cel.

Volgens de opsporingslijst wordt Ben H. ook verdacht van het beramen van een roofmoord op een vermoedelijke drugshandelaar in Almere. Hij is eerder veroordeeld voor onder meer wapenbezit en een mislukte woningoverval. De twintiger staat te boek als vuurwapengevaarlijk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni