1855 Justitiepaleis 2

| De voormalige opvoeder Jean-Marc T. werd veroordeeld tot een celstraf van acht jaar voor de verkrachting en de schending van de seksuele integriteit van verschillende meisjes en jongens.

Voormalige opvoeder veroordeeld tot acht jaar cel voor verkrachting minderjarigen

© Belga
21/11/2023

De correctionele rechtbank van Brussel heeft de voormalige opvoeder Jean-Marc T. dinsdag veroordeeld tot een celstraf van acht jaar voor de verkrachting en de schending van de seksuele integriteit van verschillende meisjes en jongens. De feiten vonden plaats tussen september 2018 en juni 2021 in een kindertehuis in Brussel, een vzw die kinderen in moeilijkheden opvangt.

De slachtoffers, een tiental kinderen jonger dan tien jaar, beschreven gedrag enhandelingen van Jean-Marc T. bij het douchen en het in bed leggen die neerkomen op seksueel misbruik. Hij pleegde aanrakingen en penetraties onder het voorwendsel van zorg voor de kinderen, zoals het aanbrengen van zalf op intieme lichaamsdelen.

De rechtbank erkende alle aanklachten tegen de beschuldigde, behalve een aanklacht van seksueel misbruik van twee van de slachtoffers wegens een gebrek aan bewijs. De rechtbank wees op de ernst van de feiten, die hij pleegde tegen bijzonder kwetsbare kinderen jonger dan tien jaar. Ook het grote aantal slachtoffers, het gebrek aan bewustzijn bij de verdachte en het feit dat hij geen strafblad had, nam de rechtbank mee in zijn oordeel.

Het openbaar ministerie had een celstraf van elf jaar geëist, het werden er acht. Ook ging de rechtbank niet in op de vraag om de man ter beschikking te stellen van de strafuitvoeringsrechtbank.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni