Vrijgesproken verdachte van doodslag op horecakoning eist compensatie

23 ilot sacré beenhouwersstraat restaurant terras toerist toerisme toeristen 23 ilot sacré beenhouwersstraat restaurant terras toerist toerisme toeristen
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| De Beenhouwersstraat
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| De Beenhouwersstraat

Tarek Ladhari werd beschuldigd van doodslag op de 'koning van de Beenhouwersstraat', maar werd vorige week vrijgesproken door de assisenjury. "Elf jaar lang werd ik vals beschuldigd", zegt Ladari nu. Hij eist een compensatie van de Belgische staat. "Voor de tijd die ik voor niets in de gevangenis heb doorgebracht."

De 64-jarige Tarek Ladhari stond terecht voor de doodslag op Denis Debouverie, bijgenaamd de 'koning van de Beenhouwersstraat', die in 2008 dood werd teruggevonden in zijn bureau boven een van zijn restaurants in Ilot Sacré. Ladhari heeft altijd ontkend dat hij de dader was en werd vorige week vrijgesproken door de assisenjury.

"Ik was er altijd van overtuigd dat ik vrijgesproken zou worden, maar tijdens het proces ben ik toch vier kilo's lichter geworden en rookte ik drie pakjes per dag", zegt Ladhari aan La Dernière Heure. "Wie dan wel de dader is, laat me koud."

Tijdens het proces werd geen fraai beeld geschetst van Debouverie, die zijn macht misbruikt zou hebben. "Daar kan ik niets aan doen, dat is mijn probleem niet", vertelt Ladhari daar over. "Mijn probleem is dat het gedurende elf jaar moeilijk was om mijn familienaam te hebben. Heel die tijd lang werd ik vals beschuldigd, en ik heb een jaar in de gevangenis gezeten."

Onterecht, blijkt nu. Daarom zal Ladhari een compensatie van de Belgische staat eisen. "Voor de tijd die ik voor niets in de gevangenis heb doorgebracht", aldus Ladhari. "Dit bekijk ik nog met mijn advocaten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?