1814 Drugsoverlast Noordstation 1 Saskia Vanderstichele
© Saskia Vanderstichele | Een politieauto aan het Noordstation.

Parket eist tot 23 maanden cel voor gauwdieven die het op treinreizigers gemunt hadden

© Chris Verhaeghe
23/08/2023

Het Brusselse parket eist celstraffen van 19 en 23 maanden tegen twee mannen die op één dag meerdere diefstallen hebben gepleegd op de trein en op het perron van het station Brussel-Noord. Ze werden aangehouden toen ze de laptop van een vrouw wilden stelen, die dat niet liet gebeuren.

In de namiddag van 31 mei gingen de twee mannen aan de haal met de reistas van een pendelaar die op weg was naar de luchthaven van Zaventem. Eenmaal aangekomen in het station, sprongen de twee dieven op een trein richting Brussel-Noord. Toen de trein in beweging was, leidde een van de mannen het volgende slachtoffer af, terwijl zijn kompaan de rugzak van de onfortuinlijke reiziger kon stelen.

Vrijwel meteen na hun aankomst in Brussel-Noord probeerden de twee dieven voor de derde keer in een half uur tijd hun slag te slaan. Ze hadden het gemunt op de laptop van een vrouw, maar die kon de twee dieven staande houden, waarop ze konden worden ingerekend door de politie.

Na hun arrestatie werden de camerabeelden bekeken van de verschillende diefstallen, waardoor ontkennen op hun proces geen zin had. Het Brusselse parket eiste woensdag een celstraf van 22 maanden voor een van de beklaagden, die eerder al tweemaal werd veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Tegen zijn kompaan vorderde de openbaar aanklager 18 maanden cel. Beide mannen riskeren ook nog een bijkomende celstraf van 1 maand omdat ze illegaal in het land verbleven.

Het vonnis valt op 30 augustus.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie