Vrouw met messteken om het leven gebracht in Molenbeek

© PhotoNews
| Sint-Jans-Molenbeek inhuldiging nieuw politiekantoor politiezone West aan kanaal
Updated: 05-09-2019 - 16:19

In Molenbeek is een vrouw van 51 jaar dood aangetroffen in haar badkamer. Ze zou met messteken om het leven zijn gebracht. Er is al een verdachte, vermoedelijk de partner van het slachtoffer, aangehouden. "Ik had gehoord dat ze een relatie had, maar die man heb ik nog nooit gezien", zegt de man die het lichaam van de vrouw ontdekte.

Dat bevestigt het Brussel parket nadat La Dernière Heure het nieuws naar buiten had gebracht. Het lijk van de vrouw werd teruggevonden in een woning in de Korenbeekstraat in Molenbeek. Het was de eigenaar van het gebouw die de vermoorde vrouw aantrof in haar badkamer.

"Het parket heeft een wetsdokter aangesteld en het labo van de federale politie is ter plaatse. Er werd een onderzoek naar doodslag geopend", preciseert parketwoordvoerder Denis Goeman. Uit het onderzoek blijkt dat de vrouw verschillende messteken kreeg toegediend.

Vriend opgepakt

Intussen werd er al een verdachte aangehouden. De man wordt donderdagnamiddag voor de onderzoeksrechter geleid en verhoord. Waarom de man het slachtoffer zou hebben vermoord, is niet duidelijk.

Volgens een bron dicht bij het onderzoek zou de man sinds enkele maanden een relatie hebben gehad met de vrouw. De verdachte is gekend bij justitie voor gewelddelicten, maar zou sinds de jaren 2000 niet meer in aanraking zijn gekomen met het gerecht.

Vijftiger

"Ze leefde een vrij geïsoleerd bestaan", zegt een buurtbewoonster. "De vrouw had een goed hart", zegt de eigenaar van het appartement aan BRUZZ. Hij trof haar levenloze lichaam dinsdagochtend aan. "Ik was naar binnen gegaan omdat er de avond voordien een waterlek was, waarvoor de brandweer de avond voordien was langsgekomen."

Dat het slachtoffer een relatie had, heeft de eigenaar van het appartement ook gehoord. "Maar ik heb hem nog nooit gezien. Ik weet niet wie haar heeft vermoord, of waarom."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?