Werkstraf gevraagd voor jongeman die coronamaatregelen niet respecteerde

© PhotoNews
| Archiefbeeld.

De procureur des konings in Brussel heeft vrijdag voor de correctionele rechtbank van Brussel een werkstraf gevraagd voor de Molenbekenaar, A.I., die ervan verdacht wordt de coronamaatregelen niet nageleefd te hebben. De jongeman had het verbod op niet-essentiële verplaatsingen en het verbod op samenkomst met andere personen overtreden. Zijn advocate vraagt de vrijspraak, omdat er onvoldoende bewijzen zijn.

De jongeman A.I., die in Sint-Jans-Molenbeek woont, werd op 5 april gecontroleerd in de Karperstraat in Molenbeek. In het proces-verbaal wordt aangehaald dat A.I. er met meerdere personen verzamelde op de openbare weg. Zelf beweert A.I. dat hij er met zijn broer voorbij wandelde op weg naar de winkel.

De verdachte werd voorafgaand aan deze feiten al drie maal op 28 maart en één maal op 1 april gecontroleerd door de politie vanwege inbreuken tegen de maatregelen die de verspreiding van Covid-19 moeten tegen gaan.

De advocate van de jonge Molenbekenaar, Aurélie-Anne De Vos, is van mening dat de bewijzen te zwak zijn. "Er werden geen identiteitscontroles uitgevoerd bij andere personen die zogezegd aanwezig waren, er zijn geen beelden van bewakingscamera's en het karakter van de niet-essentiële verplaatsing wordt op een subjectieve manier beoordeeld", pleit ze. Volgens de advocate werd haar cliënt bovendien onderworpen aan een naakte fouillering en moest hij een nacht in de cel doorbrengen.

Het vonnis in deze zaak volgt op 22 mei.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?