Werkstraf van 200 uur voor inbraak in Elsene

Een 25-jarige man die betrokken was bij een inbraak in Elsene, is vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur. Als hij die niet naar behoren uitvoert, wacht hem een gevangenisstraf van 18 maanden. Het was voor de twintiger allesbehalve de eerste maal dat hij met het gerecht in aanraking kwam.

De inbraak vond plaats in de nacht van 9 op 10 september 2019 en de daders gingen er toen vandoor met een paspoort en een laptop. De eigenaar van die laptop kon het toestel de volgende ochtend opsporen via een app en stelde vast dat al te koop werd aangeboden in een Cash Converters-winkel.

De uitbater van die winkel herkende de verdachte als de man die het toestel had binnengebracht. Gezien het korte tijdsverloop tussen de inbraak en het afgeven van het toestel in de winkel, kon het volgens de rechtbank niet anders dan dat de twintiger de dader was.

De jongeman was ook al herhaaldelijk veroordeeld tot gevangenisstraffen en werkstraffen, maar zijn advocaat pleitte voor een nieuwe werkstraf.

"Ik heb na een moeilijke jeugd lang rondgehangen met foute vrienden", zei de twintiger zelf. "Ik heb nu voorgoed gebroken met die mensen en probeer mijn leven op het rechte pad te krijgen. Sinds een jaar woon ik nu samen met mijn vriendin, die zwanger is."

De rechtbank besloot de jongeman nog een laatste kans te geven en legde hem een werkstraf van 200 uur op.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?