Werkstraf voor Molenbeekse relschopper van oudejaarsnacht

© Stijn Tshibangu - Ngalula

Een man van 24 jaar die zich in Sint-Jans-Molenbeek met geweld tegen de politie had gekeerd in oudejaarsnacht, is vrijdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur.

De twintiger die vrijdag veroordeeld werd, hoorde bij de groep die het afval en de wagen in brand staken maar was enkele uren eerder, rond 22.50 uur opgepakt. De politie van de zone Brussel-West lokte een dertigtal jongeren in de val aan de Leopold II-laan en de Jennartstraat in Molenbeek. Er werden projectielen naar de politiewagens gegooid.

Toen de politie de 24-jarige man wilde oppakken, had de verdachte zich gewelddadig gedragen. De politiemensen moesten hem tegen de grond werken om hem in de boeien te kunnen slaan. In het politiekantoor had hij de politieagenten bedreigd. "Heel Molenbeek staat in vuur en vlam, als ze horen dat ik ben opgepakt", had hij gezegd. Hij zou ene "Dirk van de PVDA" opbellen en "die zou wapens bezorgen om de flikken te doden."

Volgens het parket waren die uitspraken bedreigingen, maar dat vond de rechtbank niet bewezen. De rechtbank oordeelde wel dat de man zich schuldig had gemaakt aan smaad en weerspannigheid en legde hem een werkstraf van 80 uur op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?