Winkelinbrekers blijken ook daders overval op krantenwinkel

© PhotoNews

De lokale politie van de zone Brussel West heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen opgepakt die op heterdaad betrapt waren bij de inbraak in een kledingwinkel in Jette. De twee bleken bovendien ook verantwoordelijk voor een mislukte overval op een krantenwinkel in Jette, in december vorig jaar. Dat meldt het Brusselse parket.

De twee mannen werden maandagnacht opgepakt nadat een inwoner van Jette het geluid van brekend glas had gehoord en even later twee mannen had zien weglopen. De politie was snel ter plaatse en kon de twee, die een laptop hadden gestolen, inrekenen. Vergelijking van hun persoonsbeschrijvingen met beelden van bewakingscamera's wees uit dat de twee ook verantwoordelijk waren voor de mislukte overval op een krantenwinkel, op 21 december 2018.

Toen waren twee mannen en krantenwinkel in Jette binnengestapt en terwijl een van hen aan de deur de wacht hield, had de ander de uitbaatster bedreigd met een mes en de inhoud van de kassa geëist. De uitbaatster had geweigerd het geld te overhandigen en had op haar alarmknop geduwd, waarna de twee overvallers er vandoor waren gegaan.

Beide mannen bekenden zowel de inbraak in de kledingwinkel en de overval op de krantenwinkel en werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?