Zelfgemaakte explosieven gevonden in Anderlecht

© Photonews

De politie heeft afgelopen weekeinde explosieven gevonden in een woning in Anderlecht. Het parket van Brussel heeft voorlopig geen aanwijzingen dat er een verband is met een mogelijke aanslag. Het parket van Brussel maakte maandag zelf het nieuws openbaar.

De ontdekking werd omstreeks 19u30 op zaterdagavond gedaan. Een arbeider verwittigde de politie dat hij een zak met explosieven gevonden had in een huis in Anderlecht. De zak was verborgen in een opslagruimte in een trap.

Naast explosieven werden ook messen en Amerikaanse boksbeugels aangetroffen door de politie. De explosievenontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om de explosieven te onderzoeken. Meerdere explosieven bleken zelf gefabriceerd.

Het parket heeft een onderzoek geopend. In de persmededeling wordt benadrukt dat er geen bewijs is van een verband met een mogelijke aanslag. Er wordt geopperd dat het om een oude opslagplaats voor explosieven gaat.

Vooralsnog werden er geen verdachten geïdentificeerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?