Zes jaar gevangenisstraf voor doodslag op baby

© Omroep West
| De man die onopzettelijk de baby had gedood waar hij op paste, gaat zes jaar de gevangenis in. Dat oordeelt de Brusselse correctionele rechtbank.

Een dertigjarige man is veroordeeld tot zes jaar cel voor onopzettelijke doodslag van een baby in Molenbeek. Op het moment van de feiten paste hij op de baby.

Toen hij in het ziekenhuis werd opgenomen, had Ibrahim blauwe plekken op zijn mond, gezicht, armen en dijen. Hij had ook een schedelbreuk. De verwondingen werden door de rechtbank in eerste instantie omschreven als "raadselachtig". Op basis van medische verslagen concludeerde de rechter dat de baby was overleden "ten gevolge van schudden, zelfs als andere verwondingen hebben bijgedragen aan de doodsoorzaak."

De verdachte zei dat hij het kind schudde omdat bewusteloos was. Maar volgens de artsen was het kind nog niet in een comateuze toestand voordat het werd geschud. De rechter concludeerde dat de man niet van plan was Ibrahim te doden, wat de aanklager wel beweert. Toch had hij kunnen weten wat de gevolgen van het schudden van een baby zijn. De rechtbank eist daarom een gevangenisstraf van zes jaar, een jaar langer dan door het parket werd gevraagd.

De feiten speelden zich af op 10 juli 2017. Ibrahim, een jongen van 10 maanden oud, stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De verdachte, die op dat moment op hem paste, had de hulpdiensten verwittigd. Artsen stelden vast dat het kind hoogstwaarschijnlijk was overleden aan het Shaken Baby Syndroom. Bovendien werden er vele kneuzingen op het lichaam van de baby aangetroffen.

Volgens de man was Ibrahim uit zijn bed gevallen, maar dat verklaarde niet waar Ibrahims verwondingen vandaan kwamen. Hij gaf vervolgens toe dat het kind had geschud en dat hij het daarna bewusteloos in bed had aangetroffen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?