Zeven vermoedelijke drugdealers opgepakt in Anderlecht

© Heleen Debeuckelaere
© Heleen Debeuckelaere

In Anderlecht zijn vorige week zeven mensen opgepakt die verdacht worden van de verkoop van verdovende middelen. Het gaat onder meer om twee minderjarigen. Vijf van hen worden ook verdacht van verschillende diefstallen. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag.

Het was een patrouille van de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Vorst/Sint-Gillis) die vorige week woensdag, 14 april, op de Bergensesteenweg verdachte handelingen opmerkte tussen twee personen, van wie er één bekend stond voor het gebruik van harddrugs. De twee leken iets uit te wisselen, waarop agenten meteen besloten tussen te komen. Het bleek te gaan om een drugverslaafde die een hoeveelheid drugs had gekocht van een dealer.

Die dealer, die niet over geldige verblijfsdocumenten beschikte, bleek in een kraakpand even verderop te wonen. Dat kraakpand zorgde al enige tijd voor overlast ten aanzien van de buurtbewoners en tijdens de huiszoeking vond de politie niet alleen heroïne die verpakt was voor verkoop, versnijdingsmiddelen, en geld, maar ook diverse gestolen gsm's, fietsen en andere voorwerpen met een dubieuze herkomst. Ook slijpmachines op batterijen en ander inbrekersmateriaal werden aangetroffen.

Vijf personen werden opgepakt. Ze worden niet alleen verdacht van dealen maar ook van verschillende diefstallen in de buurt. Zij werden in verdenking gesteld en vrijgelaten. Een tweetal dagen later voerde een andere patrouille een controle uit in de Victor Rauterstraat, na verschillende klachten van bewoners.

Daarbij betrapte de politie opnieuw twee drugdealers op heterdaad, die hun drugs op een bouwterrein hadden verstopt. Het bleek te gaan om twee minderjarigen, van wie er één als wegloper was opgegeven. De twee minderjarigen werden geplaatst.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?