Ziekenhuis en artsen voor rechter na overlijden 14-jarig meisje

© Photonews

Het universitair ziekenhuis Saint-Luc, het Molenbeekse huisartsencentrum Centre Médical Maritime, en twee artsen moeten zich voor de Brusselse rechtbank verantwoorden voor het overlijden van een meisje. 9 jaar geleden stierf ze aan een buikvliesontsteking, die door de ziekenhuizen en artsen meermaals fout gediagnosticeerd zou zijn. Dat weet Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Het meisje was in juni 2011 ziek geworden met klachten als hevige buikpijn en braakneigingen. Een eerste huisarts dacht dat het om een blindedarmontsteking ging en verwees de ouders door naar het ziekenhuis.

Daar werd het meisje echter teruggestuurd met alleen een voorschrift op Motilium, Dafalgan en Fortimel. Later ging de toestand van de 14-jarige er nog verder op achteruit, waarop haar ouders een huisarts van het Centre Médical Maritime lieten komen.

Ook die toonde zich niet ongerust. Het meisje moest gewoon drie dagen thuisblijven. De volgende nacht trokken de ouders opnieuw met hun dochter naar het ziekenhuis, maar toen bleek het al te laat. Ze overleed door een septische schok, veroorzaakt door een buikvliesontsteking.

Onopzettelijke doodslag

De ouders dienden een klacht in. Nu, negen jaar later, oordeelt de raadkamer dat de kinderarts van het universitair ziekenhuis Saint-Luc, de huisarts van het Centre Médical Maritime, en het ziekenhuis en het huisartsencentrum zelf moeten terechtstaan voor onopzettelijke doodslag.

Het onderzoek duurde jaren omdat het medisch expertiseverslag lang op zich liet wachten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?