Zoon van bekend Brussels bendelid opgepakt voor reeks overvallen

© Photonews
| Politieagenten van de zone Brussel Hoofdstad Elsene

De zoon van een bendelid Ahmed Temsamani is opgepakt in Watermaal-Bosvoorde, niet ver van waar hij woont. Volgens zijn moeder ging het om identiteitscontrole waarbij de politie buitensporig veel geweld gebruikte. De politie pakte de jongeman op omdat hij verdacht wordt van een reeks overvallen.

De feiten speelden zich vorige week woensdag af rond 8 uur ’s ochtends, niet ver van het huis van de jongeman in kwestie. Maar daar houdt de gelijkenis tussen het verhaal van de moeder en dat van de politie op.

Volgens zijn moeder, die over het incident getuigt in La Capitale, rookte de 17-jarige puber in de straat een sigaret voordat hij naar school ging. Hij had zijn identiteitskaart volgens haar niet bij zich. Toen de politie daarnaar vroeg, rende hij naar huis, in paniek vanwege het hoge aantal (een tiental) politievoertuigen. De politie vroeg hem zijn handen omhoog te doen. Hij wilde zich overgeven, maar werd volgens zijn moeder tot bloedens toe op de grond geschopt.

Reeks overvallen

De politiezone Marlow werd op de betreffende dag volgens woordvoerder Philip Vanhees opgeroepen omdat er verdachte bewegingen waren gesignaleerd in de buurt van een handelszaak. Ze hebben de jongeman die daar aanwezig was opgepakt. Die werd bovendien al door de zone Brussel Hoofdstad Elsene gezocht voor een reeks overvallen.

Geen verwondingen

Volgens de politie had de jongeman bij de aanhouding geen verwondingen in het gezicht. Waar hij die dan heeft opgelopen, is niet bekend. Na zijn aanhouding werd hij naar de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene gebracht. Politiewoordvoerder Ilse Van de keere verwijst ons door naar het parket, dat voorlopig nog geen commentaar heeft gegeven. Het is ook niet bekend of de moeder al klacht heeft neergelegd tegen de politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?