Zoon van politieagent staat terecht voor rellen in stad Brussel

© Photonews
| Oproerpolitie tijdens de rellen in de omgeving van het Muntplein (archiefbeeld).

De zeventienjarige zoon van een Brusselse politieagent is dinsdag voor de Brusselse jeugdrechter verschenen, omdat hij vorig jaar deelnam aan twee grote rellen in het Brusselse stadscentrum. Hij riskeert 75 uren werkstraf en een gepeperde boete.

Daarover bericht La Capitale woensdag.

De zeventienjarige woonde op 15 november de bijeenkomst van de Franse snapchatter 'Vargasss92' bij op het Muntplein. Toen die ontaardde in rellen gooide de zoon van de politieman een vuilniszak naar een agent van de oproerpolitie.

Tien dagen later was de jongeman ook van de partij op het Poelaertplein tijdens de manifestatie tegen slavernij in Libië. Die onschuldige bijeenkomst mondde uit in rellen. Opnieuw liet de zoon zich niet onbetuigd. Niet alleen gooide hij een verkeersbord naar een voertuig, ook viel hij samen met vrienden een Italiaanse koppel aan. De jongeren dachten dat ze door het koppel gefilmd werden.

De jonge Brusselaar werd al gedurende een maand in een gesloten jeugdcentrum geplaatst en voerde 30 uren werkstraf uit in een dierenasiel. Dinsdag verscheen hij voor de Brusselse jeugdrechter. Daar eiste het parket 75 extra uren werkstraf. "Zodat hij zijn schuld ten opzichte van de samenleving inlost", luidde het.

Daarbovenop mogen de ouders, die verantwoordelijk zijn voor de beklaagde, zich aan een zware boete verwachten. Vier organisaties, onder wie de MIVB en de lokale politie, stelden zich immers burgerlijke partij. Zij eisen een materiële en morele schadevergoeding die oploopt tot bijna 10.000 euro.

Het vonnis wordt in de loop van de maand verwacht.

Rellen in Brussel

Op 11 november kwam het aan de Beurs in het centrum van Brussel voor het eerst tot rellen. In de weken daarna waren er opnieuw problemen.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?