Zware brand in Koekelberg legt loods in de as

© ToroBrux via Twitter
| De brand is van ver te zien
Updated: 15-05-2018 - 23:36

De zware brand van dinsdagavond heeft een gemeentelijke loods aan de Stepmanstraat in Koekelberg zo goed als volledig in de as gelegd. Dat meldt brandweerwoordvoerder Pierre Meys. Gewonden zijn er niet gevallen maar één persoon is wel in shock naar het ziekenhuis overgebracht. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.

Zware brand in gemeentelijke loods

De brand in een magazijn waar hout ligt opgeslagen brak uit rond 19 uur en breidde snel uit. De Brusselse brandweer kwam ter plaatse met vijf bluswagens en vier ladderwagens en had de handen vol om het vuur onder controle te krijgen. Het vuur veroorzaakte ook een dikke zwarte rookpluim die op veel plekken in Brussel te zien was, zoals op het Brusselse Poelaertplein of vanuit de Marollen, zoals blijkt uit onderstaande foto's.

(lees verder onder de foto's)

De rook was zeer hinderlijk voor de omwonenden. Een dertigtal van hen werd dan ook tijdelijk geëvacueerd. De juiste oorzaak van de brand is nog niet bekend maar is mogelijk veroorzaakt door werken in een aanpalende woning, vertelde de brandweer die ter plaatse is aan BRUZZ.

Er vielen geen gewonden. Eén persoon werd wel in chock naar het ziekenhuis overgebracht.

De vlammen sloegen rond 19 u door het dak van de gemeenteloods. Er vielen gelukkig geen gewonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?