Zware brand in Koekelbergse loods was waarschijnlijk een ongeluk

© TG - BRUZZ

De zware brand die dinsdagavond een loods in Koekelberg in de as legde, kende vermoedelijk een accidentele oorzaak. Dat meldt het Brusselse parket. Om meer duidelijkheid te scheppen over de juiste oorzaak, heeft het parket een branddeskundige aangesteld en het labo van de federale politie ter plaatse gestuurd. De resultaten van die onderzoeken zijn evenwel nog niet bekend.

Het vuur in de loods in de Stepmanstraat zou rond 19 uur ontstaan zijn en breidde snel uit. De Brusselse brandweer kwam ter plaatse met vijf bluswagens en vier ladderwagens en had de handen vol om het vuur onder controle te krijgen.

Het vuur veroorzaakte ook een dikke zwarte rookpluim die van ver te zien was en zeer hinderlijk was voor de omwonenden. Een dertigtal van hen werden dan ook tijdelijk geëvacueerd.

"Er vielen geen slachtoffers", zegt Gilles Dejemeppe, woordvoerder van het Brusselse parket. "Volgens de eerste vaststellingen van de brandweer, zou de brand vermoedelijk accidenteel zijn. Het parket van de procureur des Konings te Brussel werd over de feiten geïnformeerd. Een branddeskundige werd gevorderd, een veiligheidsperimeter werd ingesteld en het labo van de federale politie is ter plaatse afgestapt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.