Crèche Mandala, Kerckxstraat 67 in Elsene

| archiefbeeld, ter illustratie.

Baby alleen achtergelaten in crèche in Sint-Joost

RV
© BRUZZ
14/12/2023

In een kinderdagverblijf in Sint-Joost-ten-Node is eind vorige maand een baby omstreeks sluitingstijd achtergelaten door twee kinderverzorgsters. Dat schrijft La Capitale en wordt bevestigd door het parket aan onze redactie. Het kind is in goede gezondheid en werd nog dezelfde avond met de ouders herenigd. Het parket onderzoekt de feiten.

Ouders van een 10 maanden oude baby hebben op maandag 29 november een melding gedaan bij de politie van Brussel-Noord omdat de kinderopvang gesloten bleek toen ze hun kind wilden afhalen. De moeder had haar baby die ochtend afgezet aan de crèche in Sint-Joost-ten-Node, maar toen ze omstreeks 17.00 uur haar kind wilde ophalen, stond ze voor een gesloten deur en kon ze lange tijd niemand bereiken.

Toen uiteindelijk een verantwoordelijke van de crèche ter plaatse kwam, werd het kind teruggevonden in het gebouw. De baby bleek gezond en wel.

Het kinderdagverblijf in kwestie is Les Hirondelles & Les Arlequins in de Sint-Franciscusstraat. Het maakt deel uit van de vzw La Maison Rue Verte, een opvangcentrum voor vrouwen in moeilijkheden. Niet alleen hun kinderen kunnen in de crèche terecht, maar ook gezinnen uit de wijk, zoals hier het geval was.

Nalatigheid van twee kinderverzorgsters

"Een zeer spijtig incident, door de nalatigheid van twee kinderverzorgsters", kadert Paul Palsterman het voorval. Hij is voorzitter van de vzw. "Wanneer alle kinderen zijn afgehaald, mogen kinderverzorgsters vroeger afsluiten. Maar, ze hebben die dag blijkbaar niet alle procedures gevolgd en niet alle ruimtes gecheckt."

Het parket van Brussel werd op de hoogte gebracht en voert nu een onderzoek om te achterhalen wat er gebeurd is.

Intern zal de vzw geen dwingende maatregelen nemen tegen de twee werkneemsters. "De verzorgsters hebben een verwittiging gekregen, maar we nemen geen verdere sancties," vertelt Palsterman. "Een van hen werkt hier al meer dan tien jaar en levert altijd uitstekend werk. We zullen haar niet ontslaan voor deze ene misstap."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Jongeren, kinderdagverblijf, vzw la maison rue verte, paul palsterman, kinderverzorgers, achtergelaten baby, baby

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni