1794 Creche Mandala 12
© Ivan Put | Een beeld uit crèche Mandela

Eerste editie ‘Veertiendaagse van het Jonge Kind’ van start

SB
© BRUZZ
03/05/2022

Maandag vond in het Koning Boudewijnstadion de kick-off van de eerste 'Veertiendaagse van het Jonge Kind' plaats. Tot 13 mei worden verschillende activiteiten voor ouders van jonge kinderen georganiseerd door, en in samenwerking met, kinderdagverblijven en verenigingen die met jonge kinderen werken.

Het weekend van 7 en 8 mei staat centraal. Dan zijn er workshops voor ouders en hun kinderen in ecocrèche Marie Popelin, of kunnen ze een dansvoorstelling bijwonen in de Hageltoren bij de Ninoofsepoort waar de focus op zintuiglijke beleving ligt. Een bezoek aan een moestuin en een babymassage staan ook gepland. De activiteiten zijn gratis.

Arnaud Pinxteren (Ecolo), schepen van het Jonge Kind, vertelt dat er drie doelen vooropgesteld zijn: “Eerst en vooral willen we met dit initiatief het netwerk tussen actoren van het jonge kind verder opbouwen. Daarnaast moeten de activiteiten, door de crèches georganiseerd, de band tussen deze kinderdagverblijven en de ouders versterken. Als derde punt willen we er ook zijn voor ouders die hun kinderen niet per se naar onze crèches brengen. Dat doen we door onze activiteiten ook voor hen open te stellen.”

“De eerste duizend dagen zijn echt belangrijk in de ontwikkeling van het jonge kind,” vervolgt Pinxteren. “Daar hebben zorgverleners in crèches een grote pedagogische rol in, die we op deze manier ook in de kijker willen zetten. Het is ook de bedoeling dat ouders deelnemen aan een leuke activiteit voor hun kind, maar dat ze er ook iets uit leren dat ze later thuis kunnen gebruiken,” zegt hij nog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie