Onderwijsbonden dienen stakingsaanzegging in

© Elise M

De onderwijsvakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor 16 mei 2018. Zo willen ze hun leden de gelegenheid geven aanwezig te zijn op de interprofessionele manifestatie tegen het pensioenbeleid van de regering.

Dat melden de socialistische ACOD Onderwijs, de christelijke vakbonden COC en COV en het liberale VSOA Onderwijs donderdag.

"Het onderwijspersoneel wordt door de maatregelen van de regering heel sterk geviseerd", aldus de mededeling van de vakbonden. "Deze actie kan in bepaalde scholen en centra aanleiding geven tot de afwezigheid van personeelsleden die hieraan deelnemen."

"Wij zullen op de interprofessionele betoging van 16 mei opstappen als een aparte groep van het onderwijs", zegt Koen Van Kerkhoven, secretaris-generaal van de Christelijke Onderwijscentrale (COC).

"We hebben reden genoeg om op die manifestatie aanwezig te zijn: enerzijds wordt de pensioenleeftijd verhoogd en anderzijds wordt het pensioenbedrag verminderd door bijvoorbeeld de afschaffing van de diplomabonificatie."


"We vrezen op termijn voor de aantrekkelijkheid van het beroep en voor de kwaliteit van het Vlaamse onderwijs", vervolgt Van Kerkhoven. "Ook de discussie over het al dan niet erkennen van een onderwijsbaan als 'zwaar beroep' maakt ons ongerust. We roepen al onze leden daarom op massaal aanwezig te zijn op de vakbondsbetoging van 16 mei in Brussel. "

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?