Plastimobile op duurzaamheidsfestival in Jette

Komende zaterdag vindt het zevende duurzaamheidsfeest plaats in Jette. Opmerkelijk dit jaar is de aanwezigheid van een Plastimobile. Dat is een machine die binnen de 20 seconden plastiek afval omtovert tot bijvoorbeeld maskers.

Een hele reeks activiteiten staan komende zaterdag op het progamma in het gemeenschapscentrum van Essegem in Jette. De keuze om in te zetten op duurzaam feesten wordt vanuit de gemeente op twee manieren verantwoordt: “We willen met dit thema de jongeren op een ludieke manier sensibiliseren rond het thema, maar vooral ook op langere termijn de verschillende wijkfeesten die doorheen het jaar plaatsvinden milieuvriendelijker laten verlopen”, vertelt Nathalie De Swaef (Groen), schepen van Duurzame ontwikkeling in Jette.

Opmerkelijk dit jaar is de aanwezigheid van een speciale gast tijdens de feestelijkheden: de Plastimobile. Het is een machine die plastic rechtstreeks recycleert, door gebruik te maken van een maler. Binnen de 20 seconden worden de gerecycleerde stukken omgetoverd tot bijvoorbeeld maskers. De machine is ook uitgerust met een 3D-printer. De Plastimobile moet de bewustmaking gedurende het feest groter maken, en reist sinds dinsdag doorheen de verschillende gemeentelijke scholen in Jette, om uiteindelijk op zaterdag in Essegem te belanden.

Plastimobile
Jettenaren maken kennis met Plastimobile, een recycleertoestel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?