| Souleiman (13) op zijn slaapkamer in Molenbeek.

De slaapkamer

Souleiman (13): ‘Later wil ik graag eens meedoen met de 20 kilometer van Brussel’

Anke Dirix
© BRUZZ
24/11/2022

Elke week gaat BRUZZ op bezoek bij een kind in Brussel in zijn of haar slaapkamer. Deze keer is dat bij Souleiman (13) uit Molenbeek. Souleiman zit in het tweede middelbaar, houdt van gamen en atletiek, maar vooral ook van rust. “Als ik de burgemeester van Brussel was, dan voerde ik een weekend van drie dagen in.”

Wat is je favoriete voorwerp in je kamer?
Sowieso mijn Nintendo, want ik game echt heel graag. Meestal speel ik online met mijn vrienden, we spelen dan verschillende spelletjes: Fortnite, Brawlhalla ... Vroeger zaten we samen op school, maar nu niet meer. Ik zie hen dus minder, maar door te gamen houden we toch contact.

Heb je naast gamen nog andere hobby’s?
Ja, lopen. Ik zit al vijf jaar bij atletiekclub Atlemo, in Ossegem. Daarvoor zat ik bij een andere club in Anderlecht. Nu train ik drie keer per week: op maandag zijn het vooral rekoefeningen, op dinsdag meestal korte sprintjes - tussen de 80 en de 100 meter - en op donderdag doen we langeafstandslopen. Dat doe ik het liefst. Later wil ik graag eens meedoen met de 20 kilometer van Brussel of een marathon lopen, maar momenteel loop ik maximaal zeven kilometer. Ik hoop dat ik er ooit mijn job van kan maken en een beroemde atleet word, zoals Usain Bolt.

Heb je tips voor andere kinderen die willen beginnen met atletiek?
Tijdens de trainingen moet je serieus blijven. Je moet goed luisteren naar de trainer. Als die zegt dat je tien toeren moet lopen, dan moet je er niet proberen onderuit te komen door er maar vijf te lopen. Volgens onze trainer moet je voor de wedstrijd ook bananen eten, dus naar competities neem ik altijd fruit mee.

Wil je later gaan studeren, of ga je volledig voor de sport?
Allebei: ik wil iets studeren met sport. Wat ik wil studeren, weet ik nog niet precies. Ik weet gewoon dat het iets met sport te maken moet hebben.

Waar ga je nu naar school?
Ik ga naar de Tienerschool in Anderlecht. We hebben heel veel vakken, maar sport doe ik het liefst. Nederlands vind ik maar niks: lezen, schrijven, lezen, schrijven ... Dat is gewoon saai. Bij wiskunde doen we soms spelletjes waar we tegelijkertijd iets van bijleren. Dat vind ik veel beter dan gewoon luisteren en stilzitten.

Wat is je lievelingsplek in Brussel?
Thuis. Gewoon, omdat ik hier heel graag ben. Het is hier rustig en ik kan gewoon doen waar ik zin in heb. Soms kijk ik televisie, soms game ik … Het zwembad van Molenbeek vind ik ook een leuke plek, daar spreek ik regelmatig af met mijn vrienden. Meestal nemen we dan een bal mee om in het zwembad te spelen. Met mijn familie ga ik soms ook naar de Kinepolis aan het Atomium. De laatste film die we gezien hebben was Les Croods 2 (een Franstalige animatiefilm, red.). Die was goed!

Als je de burgemeester van Brussel was, wat zou je dan veranderen?
Ik weet niet of je dat kunt doen als burgemeester, maar ik zou een weekend van drie dagen invoeren. Van vrijdag tot en met zondag mag iedereen thuisblijven, want twee dagen is veel te kort. Zo kan iedereen beter tot rust komen.

Is er iets waar je trots op bent?
Ik ben wel trots op de reizen die ik al gemaakt heb naar Marokko, mijn land van afkomst. Ik ben er best trots op dat ik van daar afkomstig ben. ‘s Nachts is het daar heel mooi en ik hou ook gewoon van de zon en de zee. Mijn familie woont ook in België, maar als we op vakantie gaan, gaan we meestal allemaal samen en zie ik mijn neven iedere dag.

Souleiman Belhadi (13)

| Souleiman (13) op zijn slaapkamer in Molenbeek.

De Slaapkamer

BRUZZ gaat elke week op bezoek bij een kind in Brussel in zijn of haar slaapkamer voor een gesprek over dromen, school, vrienden en de wereld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni