Talent uit Molenbeek: rapster Si-G wil een clip

Cansu is bijna dertien, heeft Turkse roots en woont in Molenbeek. Het is haar grote droom om rapster te worden. Haar artiestennaam is Si-G en ze is al goed op weg!

Filmmaakster Frederike Migom nam haar mee naar een rapworkshop in Muntpunt. “Ik zei tegen haar: ‘je hoeft niet per se iets te doen, we gaan gewoon eens kijken,’ maar ze sprong meteen op het podium en begon te freestylen!”.

Sindsdien oefent ze elke week met Gorik van Oudheusden. Je kent hem misschien als Omar G van de Brusselse groep Stikstof.

Samen met Gorik maakte ze het nummer ‘Wat wil je dan.’ Het is bijna af. “Nu is het tijd om iemand te vinden die de beat eronder zet,” zegt Frederike. “En daarna willen we een clip opnemen in Molenbeek, waar Cansu vandaan komt.”

Om daarvoor geld bij elkaar te krijgen, zette Frederike het plan op internet. Via een speciale website vragen ze het publiek om geld voor het project. Crowdfunding heet dat. Ook gaat Cansu zelf nog cake en limonade verkopen om geld te verdienen. Ze zijn al bijna op de helft van het bedrag! “Het project loopt tot juli. We hopen dat we genoeg bij elkaar krijgen. Dan kunnen we in de zomer met de clip beginnen.”


MEER INFO: www.growfunding.be/bxl/si-g

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?