La Buvette

Onze score
Dat restaurants recenseren toch de allerbeste baan op aarde is, glimlachten we toen we neerploften aan het vitrinetafeltje van La Buvette, een bijhuisje van Café des Spores aan de overkant van de straat.

De voormalige slagerij vormt een prachtig decor, met zijn authentieke wandtegels, vleeshaken en opvallende ronde deuropeningen. Mits een beetje proppen kun je er twintig mensen in kwijt. Tijdig reserveren dus.

Ons enthousiasme werd snel getemperd. Pas na twintig minuten verscheen er iemand aan onze tafel, al maakte haar brede glimlach veel goed. Ze stelde het dagelijks veranderende menu met twee voorgerechten, twee hoofdgerechten, kaas en twee nagerechten voor. Voor vijf gangen betaal je 35 euro, voor zeven 45 euro.

Geïntrigeerd door de aantrekkelijke kaart kozen we voor het volle pond. We genoten van een fris slaatje van inktvis met gemarineerde daikon en algen, maar moesten even slikken toen onze groene asperge met gepocheerd ei quasi koud werd geserveerd. Op het eerste hoofdgerecht was het wachten tot na tienen, en wanneer we eindelijk bestek hadden gekregen, was ook dat sterk afgekoeld. Het tweede hoofdgerecht, supermals Limousin-lam met ravioli van pastinaak, was dan weer zeer lekker.

Ons avondje uit kreeg stilaan de allures van een uithoudingsproef: om 23.00u zaten we nog te wachten op onze kaasschotel. Plots werd de gepocheerde peer voor onze neus geschoven. Na enig protest werd deze vervangen door een afgeslankte versie van het kaasgerecht, een stukje roquefort met enkele snippers rauwe appel. De twee nagerechten verschenen wel in ijltempo na elkaar op tafel, zodat we uiteindelijk om half één 's ochtends naar huis konden.

We waren blij dat we weg konden, en dat is jammer, want La Buvette heeft veel potentieel om uit te groeien tot een juweeltje.

waar: Alsembergsesteenweg 106, Sint-Gillis
info: 02-534.13.03
open: wo > za (avond)

02 534 13 03
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Korpschef Michel Goovaerts: 'Natuurlijk heb ik sympathie voor sommige betogers'
  • Minister Benjamin Dalle: 'Vlaanderen kan Brussel versterken'
  • Thomas Gunzig over zijn nieuwe boek.
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Brihang: in de speeltuin van de seriewoordenaar
  • Filem'On: Lorenzo Mattotti sort de sa tanière
  • Burna Boy: Nigerian superstar with a mission
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement