Le BHV

© Ivan Put
Onze score

De zoektocht naar een goede kroeg voor deze rubriek loopt niet elke week van een leien dakje. Twee zaken die we in gedachten hadden voor dit stukje waren ondertussen gesloten. Niet met vakantie, maar definitief dicht. We moesten dus afwijken van onze geplande reisweg en gingen dan maar op zoek naar een café in de Roemeniëstraat.

Uitstappen aan tramhalte Horta, dat wisten we nog, maar verder moesten we improviseren: geen stadsplannetje bij, en stadsplannetjes op straat zijn tegenwoordig ook niet meer te vinden.

Rondvragen dus. We zweren dat we ons best gedaan hebben. Zeker tien mensen geïnterpelleerd waarvan er niemand ons kon helpen. Achteraf zagen we dat we er op een gegeven moment zeer dichtbij zijn geweest, maar het mocht niet zijn.

Goed, genoeg geklaagd, want onderweg kwamen we dan toch dit zeer charmante adresje tegen naast het gemeentehuis van Sint-Gillis. Het zal u niet verbazen dat vooral de naam ons opviel.

BHV staat hier echter niet voor de kieskring, maar voor het onsplitsbare Buffet de l'Hôtel de Ville van Frédéric Verhulst. De piepkleine 'luncheonette' heeft beperkte openingsuren, maar werkt uitsluitend met artisanale producten.

Naast de paar tafeltjes in de witte ruimte staat een kleine bewaartoog waarin het aanbod varieert van dag tot dag. U kunt kiezen voor een assiette variée, op steen gebakken broodjes, veel groenten, streekproducten, een verse dagsoep, verschillende desserten...

Zelfs de drankkaart bevat geen te mijden substanties. Mont Roucous is Frans mineraalwater, Girli is een zelfgemaakte limonade, de geuze komt van brouwerij Girardin uit Sint-Ulriks-Kapelle, waarvan ook de Ulricher Pils beschikbaar is. Het witbier komt uit Henegouwen. Wijnen zijn afkomstig van Producteurs, Uniques et Rebelles. U kunt ook alles meenemen of bestellen op het werk.

 

adres: Le BHV, M. Van Meenenplein 33A, Sint-Gillis - 0476-23.60.40
open: maandag > vrijdag van 11.00 > 15.00 uur

0476-23.60.40

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Belarus tripping: cinema vrom the edges of Europe
  • Gabriel Rios & The Colorist Orchestra
  • Histoire de la violence: Édouard Louis vire au théâtre
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement