Le Bol d'air

Onze score
Al ongeveer 25 jaar zit het restaurant Le Bol d'Air verscholen in het groen, naast het mooie Tenreukenpark. Het restaurant, dat nog niet zo lang geleden een facelift kreeg, bestaat uit twee totaal verschillende helften.

Vooraan is er de klassiek ingerichte zaal, die ons met zijn somptueuze gordijnen en muurschilderingen een beetje aan een poederdoos deed denken. Achteraan heb je een trendy ruimte met chocoladekleurige muren en popart. Grote ramen geven uit op een aangename tuin. Maar wie in de trendy ruimte wil dineren, moet er wel rekening mee houden dat hier gerookt wordt. Of moeten we zeggen: wie hier wil roken moet tegen een voedselluchtje kunnen. Noem het een creatieve invulling van de rookwet.

De menukaart is klassiek Frans, met gerechten die à la carte kunnen worden besteld of als een driegangenmenu aan 39 euro. Ook de dagsuggesties kunnen hierin verwerkt worden. Tuk als we zijn op dagverse producten, kozen we zowel voor ons voorgerecht als voor ons hoofdgerecht voor een suggestie: eerst de sint-jakobsvruchten met een tomaten-looksausje en verse koriander, gevolgd door de kalfszwezeriken in een fijne champagnesaus met morieljes (een supplement van 6 euro op de menuprijs). We waren erg enthousiast over het voorgerecht, al waren de drie sint-jakobsvruchten nogal aan de kleine kant voor een gerecht van 18 euro.

Iets minder blij waren we met het hoofdgerecht, want de cuisson van de zwezeriken was niet helemaal goed, er was erg weinig saus bij en de twee minuscule stukjes morielje die we tussen een hoop andere paddenstoelen vonden, bleken niet eens vers te zijn, maar gedroogde exemplaren. Wie dit gerecht à la carte bestelt, betaalt 27 euro en voor die prijs mag het wel wat meer zijn. De flan caramel die we als nagerecht bestelden, volgde dezelfde lijn. Niet slecht, maar ook niet bijzonder lekker. Dit adresje moet het wat ons betreft vooral hebben van de prachtige ligging, het eigenzinnige interieur en de charmante persoonlijkheid van zijn twee patrons.

adres: Woudmeesterlaan 2, Watermaal-Bosvoorde, 02-672.57.79
open: di > zo

02-672.57.79

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
 • De jachthaven van Brussel: van de stad naar de oceaan
 • Welkom in Broksele, zusterstad van Brussel
 • Big City: Was Hoog-Vorst ooit een kasteelwijk?
 • Op twee wielen door de achtertuin van Brussel
 • Hier vind je BRUZZ in de stad
 • Archief
deze week
 • Directie verlaat Joods Museum: 'Antisemitisme fors toegenomen'
 • Le virus n'a pas arrêté le street art
 • Filosoof Bleri Lleshi: 'Wie geen strijd voert, zal niets veranderen'
 • BRUZZ in the city
 • Archief
Neem een abonnement