Le Central

© Ivan Put
Onze score
Jette is altijd goed bedeeld geweest wat horecazaken betreft. Om een pint te gaan drinken hoeven de meeste Jettenaren zich echt niet ver te verplaatsen. Dat zal overigens weer bewezen worden als op vrijdag 17 juni Jazz Jette June plaatsheeft, met vanaf 20.00u concerten in een vijftiental muziekminnende kroegen.

Het Koningin Astridplein en het Kardinaal Mercierplein zijn natuurlijk het gekendst als brandpunt van vertier. Maar deze mooie parel ligt een beetje verdoken in de straten van de Spiegelwijk tussen de twee genoemde pleinen.

Brasserie Le Central is gelegen in een historisch hoekpand op het kleine Laneauplein. Sinds 1922 is er al een café gevestigd, maar zeven jaar geleden werd de zaak grondig vernieuwd. Sindsdien is Le Central uitgegroeid tot een neoklassieker.

Je kunt hier terecht voor een lunch of een diner uit de Belgisch-Franse keuken. Maar ook gewoon voor een goed glas. In beide gevallen is het genieten van de bijzonder ruime gelagzaal die echt schitterend geconserveerd lijkt. Compleet met parket, lambrisering, tegelwerk, spiegels en mooi meubilair.

Ook het personeel is mooi uitgedost. En gelukkig is er op het kleine pleintje toch ook nog genoeg plaats voor een aanzienlijk terras. Je kunt plaatsnemen aan de tafeltjes onder de grote blauwe luifel van Ricard of onder het lover. Echt een zomertip.

Het is overigens nog altijd de tijd van de asperges (zie de voorgerechten), en ook ijs is ruim voorradig. In het najaar draaien de schaaldieren en zeevruchten dan weer op volle toeren. Op de verdieping herbergt Le Central overigens nog een stijlvol ingerichte danszaal.

Hier treedt tijdens Jazz Jette June de klezmerband Klezmic Zirkus op. Eind augustus wordt er het latindansfestival Cuba del Central georganiseerd.

adres: Laneauplein 1, Jette - 02-426.72.34 - brasserielecentral@gmail.com
open: 7/7 van 10.00 > 24.00 uur

02 426 72 34

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Sylvie Kreusch op eigen kracht
  • Dieudo Hamadi: le cinéma made in Congo
  • Ophélie Mac against black stereotypes
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement