L&S

© Saskia Vanderstichele
Onze score
De naam L&S doet misschien een beetje zakelijk aan, maar de twee letters vormen ook de initialen van de Italiaan Lillo Santangelo die in de Vootstraat een pracht van een restaurant opende, op enkele meters van het gezellige Sint-Lambrechtsplein.

De buurt alleen al is een goed excuus om er eens naartoe te gaan, want het schilderachtige kerkpleintje even verderop is een heuse attractie. Maar L&S is op zichzelf ook een omweg waard.

De niet zo handige ruimte is toch erg vernuftig ingericht zodat je er als klant rustig en knus kunt zitten, met zicht op de open keuken. Tegen de muren staan tientallen intigrerende grappaflesjes tegen een lichtwand te pronken, en een antieke vleessnijmachine aan de ingang geeft meteen aan dat dit een huis van smaak is.

De menukaart is een plezier om te lezen: we hadden het moeilijk om te kiezen en dat is meestal een goed teken.

Gerechten en wijnen uit de meest uiteenlopende Italiaanse streken met hier en daar een klassiek Frans accent trekken de aandacht. De prijzen zijn niet gering, maar al vrij snel werd duidelijk dat dit niets te maken had met de ligging in de duurste gemeente van Brussel, maar wel met de hoge kwaliteit die hier geboden wordt.

Wij genoten van een verfrissende carpaccio van kabeljauw met basilicum en een brochette van scampi's (€14,50), gevolgd door een al even heerlijke portie ravioli gevuld met eekhoorntjesbrood en met een saus van zwarte truffel (€22,90). Hierbij dronken we een rode Tatone Montepulciano d'Abruzzo, die met zijn 26 euro misschien wel bij de goedkopere flesjes op de kaart stond, maar zeker niet hoefde onder te doen voor zijn grote broers.

Afsluiten deden we met enkele gekaramelliseerde appelbeignets met vanille-ijs (€8,50), knapperig aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen. Hier zien ze ons zeker nog terug!

adres: Vootstraat 20, Sint-Lambrechts-Woluwe, 02-770.05.55
gesloten: zaterdag (lunch) en zondag

027700555

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

BRUZZ Magazine
deze week
  • Vijf maanden na de vechtpartij in Blankenberge
  • De vaccinatiestrategie in Brussel ontleed
  • Heyvaertwijk: 'Autohandel zo diep in binnenstad is achterhaald'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Choreograaf Wim Vandekeybus: 'Streaming moet meer zijn dan slechte cinema'
  • Jazz: Naima Joris zingt verdriet van zich af
  • Art & my career: visual artist Olivia Hernaïz
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement