© Saskia Vanderstichele
Magenta
Dat Bellaches de stiel leerde in diverse Franse sterrenkeukens, valt af te lezen aan zijn menukaart. Die oogt erg divers en verfrissend origineel, zonder het te ver te zoeken. Een kleine bloemlezing: een suprême van Anjou-duif met mesclun, enoki en sap van wijndroesem (€18); gemarineerde en gebakken gamba's met een consommé van de kopjes en een schuimpje van kokosmelk, gember en citronella (€22); gekaramelliseerd lamszadel met rode paprika, een ragout van granaatappel, venkel en shiitake's (€29); kabeljauw met verse kruiden, een romig bloemkoolsausje en olie van gekonfijte tomaten (€27). Bij ons aperitief kregen we een lekkere amuse van knolselder met een espuma van waterkers.
Ons vegetarische proefkonijn was blij verrast toen de chef twee ter plekke uitgevonden gerechtjes serveerde die met evenveel zorg en finesse waren afgewerkt en op smaak gebracht als de onze. Wij kozen als voorafje voor de suggestie van de chef: verse zeespin bereid met een sabayon van champagne (€22), gevolgd door een overheerlijke lamsnoot met schorseneren, gerookt spek, een jus op basis van salie en basmatirijst (€30) - een voltreffer die zijn prijs absoluut waard was. Intussen werd ook de geïmproviseerde aspergerisotto met een gekonfijt venkelstronkje (€15) aan de overkant van de tafel duidelijk geapprecieerd.
Tussen de bedrijven door werden we geëntertaind door de echtgenote van Belaches, die haar enthousiasme niet onder stoelen of banken stak toen we haar om advies vroegen bij de keuze voor een Portugese wijn. Door al het gebabbel was ze wel vergeten onze bestelling voor het nagerecht door te geven aan de keuken, maar dat vergeven we haar graag. Onze croustillant van gekaramelliseerde ananas met gezouten boter en een velouté van ananas met praliné (€8,50) was een voortreffelijke afsluiter van de avond.
adres: Magenta, Waterloosesteenweg 421, Elsene, 02-347.01.75
gesloten op zondag en maandag
Lees meer over: Elsene
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.