Mangez-moi

© Saskia Vanderstichele
Onze score
Behalve een Frans psychedelisch paddenstoelenliedje is Mangez-moi ook de naam van een gloednieuw restaurant op het Wienerplein, tegenover het gemeentehuis van Watermaal-Bosvoorde.

Het huisje met de donkergrijs geverfde gevel was tot voor kort nog een danscafé voor jongeren, en dat is nog steeds te zien aan het interieur. Donkergrijze muren in schokbestendig nopjesbehang en een betonnen wand geven het geheel een beetje een bunkergevoel. Alleen een paar kleurrijke details en een stel geweldige paarse lampen in omgebouwde kapsalondrogers boven de toog voegen wat humor toe aan het geheel.

Mangez-moi heeft als specialiteit verse pita's. Deze worden hier niet van een draaiende homp vlees gesneden, maar in de keuken bereid. Behalve een reeks pita's met vlees of vis kun je hier ook enkele vegetarische varianten kiezen. De prijzen zijn erg democratisch, en schommelen tussen 6 en 7 euro. Als je je pita uit het vuistje eet, tenminste. Wie zijn pita liever op een bord met een slaatje geserveerd krijgt, met het broodje apart erbij, betaalt een supplement van 3 euro. Dit moet je echter expliciet vragen, anders krijg je zoals wij een wat onhandige aluminium kom waarin de pita telkens wegglijdt zodra je hem neerlegt om saus te nemen.

Onze pita 'Cool' (€6,20) met grillade, spekjes en maïs was lekker van smaak, maar de stukjes vlees waren wat droog en krokant wegens te hard gebakken. De kaart bevat behalve pita's ook hamburgers (€11 > €12), quiches (€7) en diverse salades (€11 > €13). Wij verheugden ons vooral op de Dame Nutella (€5) op de dessertkaart, met Nutella-ijs (!) en warme chocolade, maar die was helaas niet in voorraad. Jammer, want behalve het feit dat dit originele dessert ons hemels in de oren klonk, was het misschien ook een kans geweest om onze niet onverdeeld positieve eerste indruk van dit nochtans sympathieke tentje alsnog te verbeteren.

adres: Middelburgstraat 4-6, Watermaal-Bosvoorde
open: 12>14.30 & 18 > 22.30
gesloten: maandagavond, zondag
 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • De nieuwe Nederlandstalige parlementsleden
  • Johan Leman: 'Het signaal van de kiezer is niet zo duidelijk als sommigen beweren'
  • Het nieuwe samenwonen: een balzaal, biljarttafel en een kookeiland van 7 meter
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • The Graduates: musicalsterren van morgen
  • Fête de la Musique: Yôkaï's voodoo jazz
  • Stéphane Mandelbaum: l'enfant maudit de l'art brut
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement