38 pv's opgesteld tijdens opruimactie in Aarschotstraat

© Défi
| Deborah Lorenzino, schepen van netheid in Schaarbeek (Défi.)

Op vrijdag 1 maart heeft de gemeentelijke Netheidsdienst van Schaarbeek een 'TRASH-operatie' gehouden in de Aarschotstraat. Daarbij is het de bedoeling om vervuilers meteen te betrappen en te beboeten. Er werden 38 processen-verbaal opgesteld.

Tussen 20u en 2u30 stond de politie klaar om de overtreders op heterdaad te betrappen. “Een team van een twintigtal personen, zowel gemeentepersoneel als politiemensen hielden de Aarschotstraat nauwlettend in de gaten. Mensen die wildplasten, zwerfvuil achterlieten of sluikstortten werden op heterdaad betrapt en geïdentificeerd", zegt Deborah Lorenzino (Défi), schepen van Netheid in Schaarbeek.

38 vervuilers werden vrijdagavond beboet tijdens de Trash-operatie in de Aarschotstraat in Schaarbeek. "De inspanningen waren bijzonder lonend", aldus Lorenzino. De politie kon meteen 1.820 euro innen, van vervuilers die geen vaste verblijfplaats hebben in België. De andere overtreders zullen een boete krijgen via de post.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?