Brandweer vernietigt leeg nest Aziatische hoornaars

© leefmilieu.brussels

De Brusselse brandweer heeft donderdag een nest van Aziatische hoornaars vernietigd in de Kamerdellelaan in Ukkel. Dat meldt de Brusselse brandweer. Het ging weliswaar om een leeg nest, maar om honderd procent zeker te zijn werd er toch insecticide in het nest gespoten door middel van een lange speer.

"In de loop van de maand november waren er verschillende waarnemingen van Aziatische hoornaars in de buurt", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Het nest werd echter niet opgemerkt en de brandweer of Brussels Leefmilieu werden niet verwittigd."

"Gezien deze hoornaar vooral een bedreiging vormt voor de bijenpopulatie, is het belangrijk het nest te vernietigen bij aanwezigheid van de insecten. Nu zijn de koninginnen aan het overwinteren op een veilige plaats om in het voorjaar nieuwe nesten te vormen en zo de verspreiding van deze invasieve soort verder te zetten."

De brandweer raadt dan ook aan om in het voorjaar de aanwezigheid van hoornaars in de omgeving van de Kamerdellelaan zeker te melden aan Leefmilieu Brussel, dat dan een beroep kan doen op de brandweer om de nesten te vernietigen.

"Dat geldt natuurlijk ook voor het hele grondgebied van het Brussels Gewest", klinkt het nog.

Hoornaar
© Brandweer Brussel
| Dit nest in Ukkel heeft de brandweer donderdag vernietigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?