Brussels klimaatplan - FEBIAC ongerust over diesel- en benzineban

© PhotoNews
| Druk autoverkeer in Brussel.

Automobielfederatie FEBIAC is ongerust over de aankondiging in het Brusselse klimaatplan dat er in de nabije toekomst geen plaats meer is voor auto's met verbrandingsmotoren (2030 voor diesel, 2035 voor benzine en lpg). "Deze forse aankondiging is onmogelijk haalbaar en wordt dus geen realiteit zonder een nog duidelijker en krachtdadiger plan", vreest FEBIAC.

De federatie merkt op dat Brussel vandaag al een gigantische achterstand heeft opgelopen in de uitrol van onmisbare laadinfrastructuur: "De plannen, de acties, de budgetten om die achterstand versneld weg te werken, zijn onbestaande". De Brusselse regering strijkt wel de eer op van deze aankondiging, maar legt de verantwoordelijkheid en de kosten louter bij de burgers en de bedrijven, vindt FEBIAC.

Onduidelijkheid troef

De regering ontloopt haar verantwoordelijkheid in de uitrol van de laadinfrastructuur, het uittekenen van een duurzame mobiliteit en het begeleiden van de burgers en bedrijven in dit proces van transitie naar schonere mobiliteit. Dat zaait enkel onduidelijkheid en is zowel economisch als ecologisch onproductief, luidt het nog.

Voor FEBIAC heeft de Brusselse regering bovendien geen enkel oog "voor het feit dat ook verbrandingsmotoren met nieuwe, synthetische of hernieuwbare brandstoffen een belangrijke, haalbare én betaalbare bijdrage kunnen leveren in het verder schoner maken van onze omgevingslucht én het verminderen van de CO2-uitstoot".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?