Greenpeace Brussel verspreidt valse reclameboodschappen van TotalEnergies

20220616_Greenpeace Brussel verspreidt valse reclameboodschappen van TotalEnergies_(c) Greenpeace Brussel
© Greenpeace Brussel
© Greenpeace Brussel

Woensdagnacht hebben actievoerders van Greenpeace Brussel in de stad affiches geplakt met een valse reclameboodschap van TotalEnergies. Zo wil de organisatie "voorbijgangers attent maken op de schadelijke invloed van de reclame van deze multinational".

Op de posters staat een aangepaste slogan van TotalEnergies, waarbij het energiebedrijf zich ‘trotse sponsor van de klimaatcrisis’ noemt. “TotalEnergies is zoals de andere grote olie- en gasbedrijven rechtstreeks verantwoordelijk voor de klimaatcrisis die ons treft en een bedreiging vormt voor iedereen,” zegt Jean-Louis Berra van Greenpeace Brussel.

"De multinational, die recordwinsten aankondigde tegen de achtergrond van een energiecrisis met een onmiddellijke impact op de gezinnen, investeert nog steeds massaal in nieuwe fossiele projecten. De Franse onderneming probeert dat te verdoezelen via grote reclamecampagnes die onze straten overspoelen. Het gaat om pure greenwashing, waarmee het bedrijf invloed kan uitoefenen en zich tegelijkertijd een goed imago aanmeet. Daar protesteren wij vandaag tegen,” zegt Berra

Met de posters willen de actievoerders mensen oproepen om te stemmen op de ‘ranzigste fossiele reclame van het jaar’, een ironische wedstrijd die Greenpeace organiseert om naar eigen zeggen “de rampzalige invloed van reclame van de fossiele industrie aan te klagen.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?