Jaarmarkt Jette krijgt stil vuurwerk

Een "stil" vuurwerk is iets waar dierenrechtenorganisaties al langer voor ijveren.

Het vuurwerk boven de Jetse jaarmarkt zal op zondagavond 26 augustus iets minder luid knallen dan vroeger. Een kwestie van dierenwelzijn, klinkt het bij de gemeente.

De 143e jaarmarkt van Jette wordt dit jaar, net als de vorige jaren, ingeluid met een feestelijk vuurwerk. Maar dat vuurwerk zal iets minder luid knallen dan gebruikelijk. De gemeente kiest ervoor om geluidsarme vuurpijlen de lucht in te schieten.

"De ontploffingen zullen minder geluid maken dan vroeger. We hebben deze keer gedacht aan de dieren uit de gemeente," zegt schepen voor dierenwelzijn Benoît Gosselin (CDH) in de krant La Capitale. Op zondag 26 augustus zullen de dieren van Jette dus minder last hebben van het luide vuurwerk.

Het is niet de enige diervriendelijke maatregel die de gemeente treft. De traditionele ponycarroussel draait niet langer op de kermis. Kermispony's zijn sinds januari 2019 immers verboden in het Brussels Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?