Kerstboom opnieuw samen met tuinafval opgehaald

© Nick Amoscato via Flickr

Nu de eindejaarsfeesten achter de rug zijn en de laatste naalden van je boom vallen, is het stilaan tijd om die spar uit je woonkamer te halen. Net als vorig jaar mag die met het tuinafval op straat.

Traditiegetrouw verdwijnen de kerstbomen na Driekoningen uit de Belgische huiskamers. Wil je niet wachten tot zes januari, kan je je boom ook nu al op de stoep achterlaten. Je volgt daarvoor de ophaling van het tuinafval. Wanneer dat in jouw straat opgehaald wordt kan je hier terugvinden.

Net Brussel vraagt wel om de boom zonder pot en zonder versiering op de stoep achter te laten. Heeft je kerstboom een houten kruis in de stam, dan mag dat er wel aan blijven. Nog een belangrijke kanttekening, deze regeling geldt uiteraard alleen voor echte kerstbomen. Bomen uit kunststof zijn grof huisvuil. Die moeten dus naar een Recypark indien niet langer gewenst.

Smijt hem buiten

Inwoners van Oudergem kunnen hun kerstboom ook nog op een andere manier kwijt. Daar wordt op 12 januari al voor de vijfde keer het kampioenschap kerstboomwerpen georganiseerd. Vanaf vijf uur nemen de sterkste werpers van de gemeente het tegen elkaar op op het Edouard Pinoyplein.

Kerstboomwerpen 12/01, 17.00 Pinoyplein

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?