Keuze voor duurzaamheid levert atheneum Koekelberg onderscheiding op

© BRUZZ - Belga
12/10/2023

Twaalf scholen hebben vorig schooljaar de Groene Vlag behaald, een bekroning voor hun voortrekkersrol inzake duurzaamheid. Onder hen ook het Brusselse GO! Atheneum Unesco uit Koekelberg.

De Groene Vlag is een initiatief van MOS - duurzame scholen, straffe scholen. Dat is een samenwerking tussen het Vlaams Departement Omgeving, de provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Concreet mag wie een Groene Vlag behaalt zich een Eco-School noemen wat aangeeft dat duurzaamheid er centraal staat in het hele schoolleven. Het is een initiatief dat deel uitmaakt van een internationaal project: de Eco-Schools van de Foundation for Environmental Education (FEE). Wereldwijd participeren duizenden scholen uit 73 landen. In totaal tellen Vlaanderen en Brussel nu 45 Eco-Schools.

De directeur van KA Koekelberg Pieter Buggenhout is alvast trots dat zijn school daar ook deel van uitmaakt. “Dit hebben we allemaal te danken aan het Eco-team van de school, bestaande uit een groepje leerkrachten en een twintigtal leerlingen. Zij bleven diverse woensdagnamiddagen op school om na te denken over biodiversiteitsinitiatieven.”

Zo organiseerde de school intussen al verschillende tweedehandskledingbeurzen, namen leerlingen deel aan burgerwetenschapsprojecten en werden onder meer een moestuin en poel aangelegd. Net als de andere eco-scholen besteedt KA-Koekelberg ook veel aandacht aan het vergroenen van zijn speelplaats, recyclage en het gebruik van duurzame producten.

Huldigingsfeest

De twaalf scholen die de Groene Vlag vorig schooljaar binnenhaalden, worden vrijdag uitgenodigd voor een huldigingsfeest bij het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid. “Deze scholen toonden met hun acties dat ze vergroening en een beter leefmilieu als prioriteiten zien en daardoor het verschil maken”, aldus Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). “Ik ben dan ook zeer blij dat ze nu terecht internationale erkenning krijgen voor hun inspanningen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg , Milieu , KA Koekelberg , duurzaamheid , groene vlag

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni