Onweer in Brussel regen storm Flageyplein kinderkoets mama moeder vrouw

| Vanaf dinsdag en woensdag worden zomerse onweersbuien verwacht in Brussel (archiefbeeld).

Zondagnamiddag verdwijnen de wolken en krijgen we volop zon. Vanaf volgende week dinsdag worden onweersbuien en stapelwolken verwacht. Dat meldt het KMI.

In de nacht van zondag op maandag wordt het rustig en helder tot licht bewolkt. Maandag wordt het zonnig met mogelijk enkele hoge sluierwolken. Het wordt opnieuw zeer warm met maxima tussen 27 en 34 graden.

Dinsdag wordt het zeer warm met maxima tussen de 31 en 36 graden. Het wordt zonnig met in de loop van de dag meer hoge wolkenvelden vanuit het westen. Later op de dag ontstaan stapelwolken en 's avonds en 's nachts vergroot de kans op onweer.

Woensdag is het wisselend bewolkt met kans op buien en onweer. In de loop van de dag wordt het vanuit het westen droog met bredere opklaringen. De maxima liggen tussen de 27 graden en 30 graden.

Ook donderdag wordt het zwoel en onweerachtig, met maxima rond 26 graden. Vrijdag blijft het droog met zon en wolken, met maxima die schommelen rond de 23 graden. Zaterdag neemt de bewolking toe en later op de dag kan het gaan regenen. Zondag wordt wisselvallig met soms regen of buien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Milieu , onweer , weerbericht , KMI

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni