Kwik in Ukkel piekte op 32,0 graden

hitte hete zomer Muntplein zonnekloppers fontein water afkoelen warmte tropische temperaturen hitte hete zomer Muntplein zonnekloppers fontein water afkoelen warmte tropische temperaturen
© PhotoNews
| Fonteintjes bieden afkoeling bij tropische temperaturen.
© PhotoNews
| Fonteintjes bieden afkoeling bij tropische temperaturen.

De maximumtemperatuur in Ukkel piekte dinsdag in de late namiddag op 32,0 graden. Dat meldt KMI-weerman David Dehenauw op Twitter. Net als maandag (30,6 graden) een tropische dag. Het dagrecord van 32,7 graden uit 1976 in Ukkel blijf overeind.

Het kwik in Ukkel bleef dinsdag na 14 uur nog gestaag en traag klimmen tot uiteindelijk 32,0 graden.

De hoogste maxima werden opgetekend in weerstations in Limburg (34,5 graden in Kleine Brogel) en de Antwerpse Kempen (34 graden in Retie). Het koelste was het aan zee. In Zeebrugge werd om 14 uur onder lichte bewolking een tussentijdse 'frisse' 21,2 graden opgetekend.

De komende drie dagen worden in het centrum van het land lagere maximumtemperaturen verwacht, mogelijk rond 25 graden. Zaterdag schijnt de zon opnieuw uitbundiger met maxima tussen 28 en 33 graden. De kans bestaat dat het dus geen officiƫle hittegolf wordt - door dit knikje - als de maximumtemperatuur in Ukkel onder 25 graden uitkomt, stipt Dehenauw nog aan.

De tweede tropische dag op rij heeft niet geleid tot het overschrijden van ozondrempelwaarden, zo blijkt uit de metingen op de website van de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?