Leefmilieu Brussel gaat voor zero afval op school

Leefmilieu Brussel wil scholen in het nieuwe schooljaar nog meer helpen naar een omgeving waarin zero afval wordt geproduceerd. Met twee (online) brochures, een website vol inspiratie en zero afval-projecten in 29 scholen.

Voor aanvang van het schooljaar lanceert Leefmilieu Brussel al enkele jaren een projectoproep voor scholen die jongeren kennis willen bijbrengen en hen willen sensibiliseren over afvalvermindering, voedselverspilling en verantwoord consumeren. Vanaf september zal Leefmilieu Brussel 29 scholen begeleiden rond hun eigen zero-afvalproject.

De doelstelling om op school zero afval te produceren begint evenwel vaak al van thuis uit. Om dus zowel de leerkrachten als de ouders bewust te maken van hun impact lanceert Leefmilieu Brussel aan de start van het schooljaar ook nog twee brochures: "Een eerste stap naar zero afval - de lijst van schoolmateriaal" en "Slim bekeken - zero afval, ook op school".

Die brochures zullen voor alle duidelijkheid niet op papier verschijnen. "We verspreiden de informatie enkel online", zegt Pauline Lorbat van Leefmilieu Brussel aan BRUZZ.

Tweedehandsboeken

Het motto van Leefmilieu Brussel is dit jaar om zoveel mogelijk te sorteren en te recupereren. Een woordenboek, handboek, boekentas of rekenmachine kopen kan dus even goed in een tweedehandswinkel. Milieuvriendelijk en "groen" materiaal moet bovendien niet altijd duurder zijn, want volgens Leefmilieu Brussel is ecologisch schoolmateriaal in de supermarkt soms tot 60 procent goedkoper. Tenslotte wordt er ook aangemoedigd om herbruikbare drinkbussen, brooddozen en stoffen verpakkingen te gebruiken voor tussendoortjes.

Op de website van "Het netwerk voor Brusselse scholen in de bres voor het milieu", www.bubble.brussels, kan je nog een overzicht terugvinden van alle milieuactiviteiten en projecten die de scholen en Leefmilieu Brussel organiseren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?