Molenbike wint award voor ‘Gedeeld en duurzamer mobiel’

© Molenbike
| De fietskoeriers van MolenBike zullen officiële documenten van de gemeente Sint-Pieters-Woluwe transporteren.

Het Brusselse initiatief Molenbike heeft een award voor ‘Gedeeld en duurzamer mobiel’ gewonnen. De twee andere winnaars zijn het Gentse Dégage! en Cozycar, die nationaal actief is.

Om platformen voor deeleconomie aan te moedigen, reikten de FOD Economie, de FOD Mobiliteit en Vervoer en de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling voor het eerst awards uit voor ‘Gedeeld en duurzamer mobiel’. Hiermee willen ze initiatieven ondersteunen die streven naar de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

De prijs van deze eerste editie gaat naar het Brusselse Molenbike, de milieuvriendelijke coöperatieve koeriersdienst. De andere winnaars zijn het Gentse Dégage!, die inzet op gedeeld vervoer in de buurt, en het in Brussel gevestigde Cozycar, die autodelen tussen particulieren mogelijk maakt over heel België.

Als prijs ontvangen de drie initiatieven een presentatievideo, die ze kunnen gebruiken voor de communicatie via hun website en sociale media.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?