Namen en Dinant grootste slachtoffers van nieuwe overstromingen

© Djie75 via Twitter

In Dinant is de materiële schade na de overstromingen van zaterdag aanzienlijk. Dat meldt burgemeester Axel Tixhon (CDH). Er zijn geen berichten over slachtoffers. Vier mensen hebben hun woning moeten verlaten en hebben elders onderdak gekregen. Burgemeester Maxime Prévot (CDH) laat weten dat de situatie in Namen "erger" is dan bij het noodweer van vorige week.

Wegen zijn vernield en wagens werden meegesleurd door de waterstromen. Het water drong ook een aantal woningen binnen. "Het was kort maar bijzonder gewelddadig", aldus Tixhon.

De Civiele Bescherming is opgeroepen om puin en autowrakken te ruimen.

Ook Namen zwaar getroffen

Ook de brandweer van Namen werd zaterdagavond en -nacht overrompeld door oproepen voor interventies na de zware regenval van eerder op de avond. "Het is net zoals vorige week. Dit keer is het de volledige linkeroever van de Maas die getroffen is", meldt de brandweer.

Burgemeester Maxime Prévot laat weten dat de situatie in Namen "erger" is dan bij het noodweer van vorige week, met meerdere wijken die nu blank staan. "Er is ook waterschade aan het ziekenhuis en in rusthuizen, maar tot dusver hebben we geen weet van doden of gewonden."

Heel wat woningen in Namen hebben waterschade opgelopen, maar de brandweerdiensten hebben onvoldoende pompen ter beschikking om iedereen te kunnen helpen. De kracht van het water was dusdanig, dat heel wat wagens meegesleurd werden, en kasseien en asfaltplaten wegspoelden. De overstromingen zorgden ook voor gaslekken, branden, lekkage van stookolie en voor grote schade aan de wegen.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?