Net Brussel controleert vuilniszakken in Brabantstraat

brabantstraat.jpg
Aanschuiven in de Brabantstraat. Vooral in het weekend wordt de wijk versmacht door koning auto
Aanschuiven in de Brabantstraat. Vooral in het weekend wordt de wijk versmacht door koning auto

Vanaf maandag 9 september gaat Net Brussel de vuilniszakken controleren in de Schaarbeekse Brabantstraat. Wie de regels voor het buitenzetten van de vuilniszakken niet volgt, riskeert een boete.

"Sinds verschillende jaren stelt het Agentschap vast dat witte vuilniszakken of karton worden buitengezet buiten de hiervoor voorziene uren", klinkt het bij Net Brussel. "Wij willen bijgevolg paal en perk stellen aan deze praktijken."

Vanaf maandag 9 september gaat Net Brussel over tot de actieve controle van de vuilniszakken. Wie het reglement niet volgt, riskeert een boete. De buurtbewoners kregen een brochure in de bus met informatie over de dagen en uren wanneer de vuilniszakken op het voetpad mogen staan.

'Vuilste plek'

Net Brussel voert de controles uit in overleg met de gemeente Schaarbeek en de plaatselijke handelaarsvereniging. De gemeente zelf zal erop toezien dat de problematiek zich niet verplaatst naar zijstraten.

In april, tijdens de 'week van de netheid' van BRUZZ, werd de Brabantwijk nog verkozen tot een van de vuilste plekken in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?