De groene zak is sinds 1 januari enkel nog in bio-afbreekbare versie verkrijgbaar.

Nieuwe groene zakken enkel te koop in containerparken, en bij gemeente Ukkel

© BRUZZ
06/04/2018

De verkoop van oude, niet-afbreekbare, groene zakken is sinds dit jaar verboden in het Brussels Gewest. Toch is de nieuwe, biologisch afbreekbare variant maar op een beperkt aantal plaatsen verkrijgbaar: in de containerparken. De gemeente Ukkel start daarom vanaf maandag zelf met de verkoop van de nieuwe groene zakken.

De nieuwe, composteerbare versie wordt momenteel enkel verkocht door de gewestelijke recyparken. In afwachting van hun beschikbaarheid in winkels begint de gemeente Ukkel nu ook met de verkoop van de milieuvriendelijkere zakken voor tuinafval.

"Het lijkt me moeilijk om te geloven dat burgers in de rij gaan staan om in het Recypark een rol groene zakken te kopen", zegt Carine Gol-Lescot (MR), Ukkels schepen van openbare netheid in La Dernière Heure.

Hoewel de schepen de verkoop van afvalzakken niet als een gemeentelijke taak beschouwt, start Ukkel er maandag mee, om haar inwoners tegemoet te komen. De zakken zijn verkrijgbaar bij de dienst Netheid.

Oude groene zakken

Wie nog over een rol oude zakken beschikt, kan die gerust helemaal opdoen. Ophaaldienst Net Brussel "nodigt je uit om zo snel mogelijk nieuwe zakken aan te schaffen", maar haalt de oude groene zakken nog altijd op.

De biologisch afbreekbare zakken (nog steeds 60 liter inhoud) worden verkocht tegen de prijs van 3 euro per rol van 15 zakken in de Recyparken van Net Brussel, en dus bij de gemeente Ukkel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel , Milieu

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni