'Olieboxen' in Anderlecht zijn overvol

© Geoffrey Lepers via Twitter
| Een oliobox rechts op de foto

De gemeente Anderlecht installeerde vorige maand nog 40 oliecontainers. Die blijken een succes te zijn, want de containers zijn overvol, waardoor inwoners olieflessen naast de containers plaatsen. "Dit zal het netheidsbeeld van de gemeente niet verbeteren."

De meeste oliecontainers in de gemeente Anderlecht zijn overvol. Olieflessen belanden daardoor naast de containers. Dat schrijft La Dernière Heure. "De oliecontainers zijn een succes en met de feesten hebben we gemerkt dat er meer flessen in gegooid worden", zegt Anderlechts schepen van Netheid Allan Neuzy (Ecolo).

De oliecontainers worden beheerd door Oliobox, het bedrijf dat de containers plaatst. "Oliobox zorgt voor de inzameling. Wij hebben het bedrijf gevraagd om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt in de toekomst", aldus Neuzy.

Gemeenteraadslid in de oppositie Gaëtan Van Goidsenhoven is kritisch voor het beleid van de gemeente. "Het gaat hier over een mooi idee dat is uitgevoerd zonder na te denken over de moeilijkheden rond het beheer van die containers", zegt Van Goidsenhoven. "Dit zal het netheidsbeeld van de gemeente niet verbeteren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?