Opruimactie burgerbeweging Leo Not Happy: 270.000 sigarettenpeuken

© Nath DBD via Facebook
| Sigarettenpeuken in Sint-Gillis

Zo'n 240 vrijwilligers hebben hun zaterdagnamiddag gevuld met het opruimen van sigarettenpeuken. Op minder dan drie uur tijd haalde het collectief 270.000 peuken op. "We willen de rokers sensibiliseren."

In Sint-Gillis, Etterbeek en de Stad Brussel hebben 240 vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken voor een opruimactie op initiatief van burgerbeweging Leo Not Happy. Het doel was zaterdagnamiddag tussen 13.30 en 16 uur 500.000 sigarettenpeuken opruimen.

Tegen 17 uur verzamelden de drie groepen op het Muntplein om alle peuken te tellen. Het collectief haalde in totaal 270.000 sigarettenpeuken. Volgens de initiatiefnemer toont dit aan dat zulke acties nog broodnodig zijn.

'Geen onschuldig stukje katoen'

"De vervuiling door sigarettenpeuken is nog steeds een groot probleem", zegt Adel Saebi van Leo Not Happy aan BRUZZ. "Veel rokers zijn zich van geen kwaad bewust wanneer ze hun peuk weggooien. Sigarettenpeuken bevatten veel toxische stoffen. Het gaat niet om een onschuldig stukje katoen."

Het collectief deelde tijdens de actie pocket-asbakjes uit aan rokers. Dit was niet de eerste en ook niet de laatste opruimactie van Leo Not Happy. Adel Saebi: "Wij blijven doorgaan met acties."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?