| Door een productiefout in de fabriek is een lading 'oranje' vuilniszakken geel van de band gerold.

Awel merci

Oranje vuilniszakken plots geel door productiefout

AD
© BRUZZ
18/08/2023

Door een productiefout is een lading vuilniszakken voor organisch keukenafval niet donkeroranje, maar bijna geel in de winkelrekken beland. De gele vuilniszakken werden hier en daar niet opgehaald.

"Het gaat om een productiefout in een van de fabrieken waarmee Net Brussel een samenwerking heeft, we produceren de zakken niet zelf", aldus een woordvoerder van Net Brussel. "De zakken werden niet uit de handel genomen, omdat ze uiteindelijk toch verkocht zullen geraken."

De zakken zien eruit alsof ze vergeeld zijn door een hele tijd in de zon te hebben gestaan, maar worden zo verkocht in de winkel. De zak op de foto hierboven werd op het juiste moment buitengezet, maar niet meegenomen door de vuilniskar. Mogelijk verwarren vuilnisophalers de zakken met de gele vuilniszakken voor papier en karton, waardoor ze niet altijd op het juiste moment worden opgehaald.

Volgens Net Brussel is de productiefout van de leverancier in kwestie inmiddels hersteld. "De zakken die nu geproduceerd worden, hebben opnieuw de juiste oranje kleur."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni