Organisatoren Batibouw nemen voorzorgsmaatregelen tegen coronavirus

© PhotoNews

Mitsubishi Electric, een producent van warmtepompen en aircosystemen, neemt geen risico's en laat vrijdagnamiddag weten dat het zijn stand handhaaft, maar niet zal bemannen. "De standhouders zijn er natuurlijk mee bezig, maar Mitsubishi Electric is tot nu de eerste en enige die laat weten dat ze hun stand niet zullen bemannen.". Het gaat om een redelijk grote stand, van 165 m².

De organisatoren van Batibouw, dat zaterdag de deuren opent, hebben verschillende maatregelen genomen tegen het coronavirus. De maatregelen die Batibouw neemt, situeren zich vooral op het sanitaire vlak.

Zo zijn er zeeppompjes geïnstalleerd in de sanitaire blokken en aan de informatiepunten. Er is ook een ploeg die vijf keer per dag alle deurklinken op het salon zal desinfecteren. Daarnaast zijn er ook vier dokters die standby zijn om tussen te komen mocht een bezoeker ziekteverschijnselen vertonen.

Onbemande stand

De beslissing van Mitsubishi Electric komt er "om een verdere verspreiding van het coronavirus te vermijden". Het bedrijf nam daarom wereldwijd extra maatregelen om medewerkers, klanten en partners te beschermen tegen een mogelijke besmetting.

Deelname aan alle internationale beurzen, en dus ook Batibouw, wordt geschrapt. Die beslissingen werd genomen door het topmanagement in Japan. "Het risico op besmetting is erg klein, met deze beslissing willen we dat risico verder verkleinen", zegt general manager Chris Jonckheere.

Batibouw-directeur François wijst er verder nog op dat de beurs een nationale beurs is, met zo goed als alleen Belgische bezoekers. Batibouw duurt dit jaar nog negen dagen, van 29 februari tot en met 8 maart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?